S U R O V I N Y :
- 200 – 300 g Uvarenej ryže (Jasmínová alebo Basmati) podľa počtu osôb
- 100 g uvareného cíceru
- 100 g údenej slaniny
- 2 – 3 ks čerstvého alebo mrazeného chilli
- 5 – 6 ks strúčikov cesnaku
- 250 g čerstvých hríbov (podľa obľúbenosti)
- 10 – 20 ks listov čerstvého špenátu
- 50 g syra na strúhanie
N Á D O B Y :
- 1 ks veľkej WOK panvice
P O S T U P :
Najprv si nakrájame na plátky slaninu, šampiňóny, cesnak a chilli papričky. Zoberieme si panvicu a prvé čo dáme do nej je slanina, ktorú začneme pomaly opekať. Keď nám slanina pustí masť, tak pridáme čerstvé chilli, šampiňóny a cesnak. Opekáme až budú všetky suroviny opečené do takej podoby, aká nám bude chutiť (do zlata alebo do chrumkava). Keď je všetko opečené, tak znížime teplotu na sporáku a a do panvice pridáme ryžu a cícer. Premiešame, aby sa nám prehriali pridané suroviny. Nakoniec pridáme špenátové listy, ktoré necháme veľmi krátko prehriať. Na záver môžeme posypať strúhaným syrom.