S U R O V I N Y :
- 3 – 4 ks paprík Anaheim (zelené a červené)
- 2 – 4 plátky slaniny
- 1 vajíčko
- 200 g čerstvých hríbov
- 50 g syr na strúhanie
- 5 – 8 ks strúčikov cesnaku
- Sušené chilli lupienky na posypanie
N Á D O B Y :
- Gril hladký (teflonový alebo kameninový)
P O S T U P :
Tento recept môžeme robiť na grile, ktorý má rozmery cca 30 x 40 cm naraz. Na začiatok si očistíme papriky ale neprekrojíme len vyberieme stopku a jadierka. Šampiňóny a cesnak si nakrájame na plátky. Rozohrejeme si gril a necháme trochu opiecť slaninu, aby sme získali tuk, na ktorom budem opekať ostatné suroviny. V každej časti grilu opekáme zvlášť slaninu, zvlášť papriky a cesnak s hríbmi. Na záver si urobíme jedno volské oko, ktorým ozdobíme tanier, na ktorom nás už čakajú krásne ugrilované zvyšné suroviny. Môžeme posypať chilli sušenými lupienkami a nastrúhať obľúbený tvrdý syr.